Fluks, nu som dagplejehund

Idag mødte Fluks og jeg 5 dagplejebørn på broen. De var mellem halvanden og toogenhalv år gamle, fortalte dagplejemoderen. De skulle lege en sjov leg, hvor de smed noget i åen fra den ene side af broen. Og så skulle de løbe over på den anden side af broen for at se det nedkastede flyde med strømmen. Det syntes Fluks var en skæg leg, så han deltog på lige fod med rollingerne. Frem og tilbage. Frem og tilbage. De syntes, at det var sjovt, at Fluks var med: “Kom hund. Se hund,” råbte de.
Således gik der et kvarter. Rollingerne blev trætte og ville hellere ae hunden. Det var ikke alle, der var lige modige. Fluks er jo en stor hund. Men han løste problemet: Smed sig ned på ryggen og så kunne alle komme til. Da han endelig blev træt af kæleriet, kravlede han op på skødet af dagplejemoderen, som sad på hug ved siden af. Det havde hun ikke spor i mod.
En af drengene faldt over sine egne ben og begyndte at græde. Fluks var henne ved ham før dagplejemoderen. Drengen blev nusset og slikket – hvilket han dog ikke satte pris på.

Da vi kom hjem lå der en mail om, at jeg skal på kursus i februar. Læsehunde-kursus (og at Randers Bibliotek sikkert ville byde Fluks og mig velkomne, når kursus var overstået).
Tænkte, at Fluks lige havde vist hvordan man takler børn…

Skriv en kommentar